Over Warm Wonen in Weert

Warm wonen in Weert500

Het project Warm Wonen in Weert zet je aanzet om energiebesparende maatregelen te nemen in je eigen woonomgeving. Het scheelt niet alleen in je energiekosten, maar verhoogt ook je woongenot. ‘Cosy en behaaglijk’ dat willen we allemaal. En met een paar eenvoudige maatregelen is dat ook te realiseren.

Het project richt zich vooral op particuliere woningbezitters, maar de informatie op deze site is ook te gebruiken door huurders en verhuurders.

Wat biedt Warm Wonen in Weert ?

  • Je kunt een al gemaakte warmtescan gratis opvragen
  • Je kunt warmtescans van de eigen woning laten maken
  • Je kunt bij ons duurzaamheidsloket met al je vragen over energiebesparing en ‘vergroening’ terecht
  • Je kunt een kosteloos huisbezoek van een energieverkenner aanvragen
  • Je kunt tegen betaling een Persoonlijk EnergiebesparingsPlan door een energiecoach laten opstellen
  • Je kunt hulp krijgen bij het aanvragen en beoordelen van offertes

Samenwerking

Warm Wonen in Weert is in 2017 gestart als een samenwerking tussen de Gemeente Weert en de burgercoöperatie WeertEnergie, met financiële ondersteuning via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Europese Interregproject See2Do. Inmiddels is de samenwerking uitgebreid met Wonen Limburg en wordt zij deels mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Weert en door vergoedingen voor de dienstverlening door particulieren. WeertEnergie is de penvoerder van Warm Wonen Weert.

WeertEnergie

WeertEnergie is een lokale Coöperatieve Vereniging waarin leden in eigen beheer goedkope, duurzame energie opwekken, inkopen en afleveren. Meerwaarde is dat altijd tegen een concurrerend en eerlijk tarief geleverd wordt, dat de klant dichtbij staat omdat hij of zij lid is en dat de winsten worden gebruikt voor het realiseren van duurzame projecten die de leden bepalen.

Daarnaast ondersteunt de coöperatie haar leden en inwoners van Weert bij het nemen van maatregelen om energie te besparen. Samen onafhankelijk, betrokken bij de eigen leefomgeving en kleinschaliger ... naar een duurzame samenleving! Iedereen en elk bedrijf of organisatie kan lid worden en meebepalen hoe de eigen lokale toekomst eruit ziet.

Benieuwd wat WeertEnergie concreet doet? Klik hier.

Nu meteen lid worden van WeertEnergie, klik hier

Image
Image
Image
Image